Andere-weg trouwvervoer
Postcode: Aantal uren: Aantal km:
« Terug
€ 310
Selecteren
< 50km4 uur
  Personnen: 4 + chauffeur
  Zitplaatsten: 4
  Staanplaatsen:
  Beenruimte: krap
  Merk: Volkswagen
  Type: kever cabriolet
  Bandstof: benzine
  Bouwjaar: 1965
  Land van herkomst: Duitsland
  Motor: 1600 cc
  Cilinders: 4 boxer
Volkwagen Kever


De kever hoort natuurlijk thuis in het rijtje dieren namen die het volk aan de auto gaven zoals de eend snoek en dus kever De Volkswagen Kever is ontworpen door de geniale Ferdinand Porsche. Hij haalde in 1934 de opdracht binnen om een auto voor het volk te maken. De auto moest minstens 100 km/uur kunnen rijden, een hellingspercentage van 30% aankunnen, luchtgekoeld zijn, zuinig met benzine omspringen en vier personen kunnen vervoeren. De motor licht net als bij een porsche achterin en De eerste prototypes werden in 1936 gemaakt. De prototypes hadden geen achterruit, waardoor ze iets weghadden van Kevers. Zo komt de Kever aan haar naam.
Naast de gewone Kever is ook de Kever Cabriolet zeer populair geworden. Het bedrijf Hebmüller neemt de productie van de Cabriolet in 1948 ter hand, maar na een brand zijn er nog slechts 80 van de 700 gebouwde Cabriolets over. Die worden voor astronomisch hoge bedragen verkocht. Daarna krijgt de Duitse koetsenfabrikant Karmann in 1949 de opdracht, en zal tot 1980 ruim 300.000 orginele Cabriolets bouwen.


Bijzonderheid:
auto heeft maar twee deuren en heeft achter maar weinig ruimte voor een zitplaats . Daarom word deze auto onder voorwaarde ook zonder chauffeur verhuurdTrouwauto Volkwagen Kever - Foto 1Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 2Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 3Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 4Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 5Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 6Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 7Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 8Trouwauto Volkwagen Kever - Foto 9
Concept: Toon van Ramshorst | Realisatie: Ron den Besten